vineri, 10 august 2012

Vestea Buna sau barfa?


Totul este curat pentru cei curati; dar pentru cei necurati si necredinciosi, nimic nu este curat: pana si mintea si cugetul le sunt spurcate.
Tit 1.15

Cam asta e moda in bisericile neoprotestante in ziua de azi: "Ai auzit de fratele Nicolae? Nu-mi vine sa cred, desi ma asteptam sa faca ce a facut."; "Ai auzit de Billy Graham? Ai auzit ca se dezice de Isus? Asa un evanghelist, pacat ca nu e ceea ce pare."

Si tot asa as putea continua cu exemplele, pana s-ar umple pagina. Nu acesta este scopul meu. Ceea ce vreau sa subliniez, in caz ca citeste cineva ceea ce scriu, este faptul ca suntem prea preocupati cu greselile fratilor nostri, care, de multe ori. nu sunt asa cum ni le povestesc altii. Ne-am obisnuit sa imprastiem foarte repede vestea cea rea, ca Vestea Buna se pare ca nu o imprastiem...

Oameni buni, treziti-va! Asta este barfa, iar barfa este PACAT!

Am auzit o istorisire in care un tanar tocmai a iesit din inchisoare, unde L-a primit pe Isus ca Domn. Acesta a fost invitat la masa la un frate. Dupa ce toata lumea a plecat, fratele gazda a fost intrebat de un altul, foarte curios: "Pentru ce a fost inchis tanarul?" La care raspunsul a fost clar si scurt: "Ce importanta are? Si-a ispasit pedeapsa!"

Oare nu petrecem prea mult timp incercand sa aflam ce pacate au mai facut fratii, in loc sa ne canalizam energia in a-i devia de la drumul spre iad pe cei care se incapataneaza sa ajunga acolo. Nu suntem noi in locul lui Dumnezeu nici sa stim totul, nici sa iertam sau sa pedepsim pacatul.

Tu ce veste raspandesti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu