luni, 2 iulie 2012

Nonconformistul


Si uite asa s-a dus linistea. A trebuit sa vina un om, cam ciudat, imbracat nicidecum dupa standardele social-culturale din vremea aceea. Nici vorba de tzitzis - salul special plin de ciucuri pe care ar fi trebuit sa-l poarte. Doar o haina din par de camila... Cam neconventional, ba chiar ciudat acest Ioan.

Cu toate acestea, oamenii - sau mai bine zis: unii oameni - au inteles ca este vorba despre un trimis din partea lui Dumnezeu. Chiar daca mesajul lui Ioan nu era foarte dulce, precum mierea cu care se hranea, el atingea inima oamenilor.


Cum reactionam noi astazi, daca ne trezim cu un personaj asemanator cu Ioan Botezatorul? Slabe sperante sa ajunga la amvon imbracat altfel decat ne-am astepta. Slabe sperante sa ramana membru al vreunui cult protestant dupa o afirmatie gen: "Pui de năpârci, cine v-a învăţat să fugiţi de mânia viitoare? Faceţi, dar, roade vrednice de pocăinţa voastră."


Nici evreii din vremea lui Ioan nu au fost foarte incantati de prezenta nonconformista a lui Ioan, dar nici noi nu suntem dispusi sa primim indemnuri spre pocainta de la astfel de personaje.
Ce e mai important: mesagerul sau mesajul? Daca ai raspuns: mesajul, incearca sa nu mai privesti la imbracamintea mesagerului, chiar daca are conversi in picioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu